TÖRTÉNETÜNK

Üdvözöllek, Petik Roland vagyok, a PRO-MARKETING.hu megálmodója. Remélem nem fogsz megsértődni, ha most nem egy marketinges családi vállalkozás évtizedekre visszanyúló sikertörténetét fogod olvasni. A mi történetünkben nincsenek marketinges felmenők, sem évtizedes tapasztalatok. Egyetlen dolog van csupán, ami számodra is kulcsfontosságú:

TÖBB ÜGYFÉL A VÁLLALKOZÁSODNAK.

Azt gondolom, hogy Te is azért kattintottál erre a menüpontra, mert kíváncsi vagy, hogy ki vagyunk, honnan jövünk, mit akarunk, és hogy mit tudunk nyújtani neked annak érdekében, hogy több ügyfeled legyen, mint most. Éppen ezért a sablon bemutatkozó szöveg helyett egy sokkal emberközelibb, életszagúbb, és őszintébb bemutatkozással szeretnénk megtisztelni.

AKKOR VÁGJUNK IS BELE!

Aki az egészet elindította...

PETIK ROLAND

Akár hiszed, akár nem, 2012-ben még azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák az online marketinget. Soha nem tanultam weboldal programozást és marketinget sem, sőt, egy egészen más területen, a banki szektorban dolgoztam. Ám mindig ott motoszkált a fejemben egy kósza gondolat, ami soha nem hagyott nyugodni:

Nekem valami dolgom van az online világban.

2013-ban pattant ki egy ötlet a fejemből, ami ha jobban belegondolok, megalapozta az online marketinges jövőmet. Egy bérbeadó portált hoztam létre - akkor még informatikus segítségével - amin keresztül bárki bármilyen cuccot bérbe adhatott illetve bérelhetett.  

Úgy gondoltam, hogy ha van egy weboldalam, akkor onnantól kezdve enyém a világ, nyugdíjba vonulhatok, és egész hátralévő életemet a Bahamákon tölthetem, ahová az egész családomat magammal vihetem, és mindenki luxusautókkal közlekedik a családi villa és a tengerpart között. Gondolom sejted, hogy nem így lett.

Hiába volt weboldalam, látogató szinte alig akadt rajta, és így a bevételek is elmaradtak. Sőt, a konkurencia is mindent megtett annak érdekében, hogy lesöpörjön a porondról. Hamar rádöbbentem, hogy ha életben akarok maradni, akkor valamit még hozzá kell raknom ehhez az egészhez.

Ekkor kezdtem el foglalkozni az online marketinggel, a keresőoptimalizálással, a felhasználóbarát weboldal készítéssel, a Facebook kampányokkal, a linképítéssel, stb., és hétről hétre, hónapról hónapra egyre többet tanultam meg ezekről a dolgokról, amiket folyamatosan be is építettem a weboldalamba és a marketingembe. Tanfolyamokra, képzésekre, konferenciákra jártam, és nem voltam rest személyes órákat venni a legnagyobb magyar online marketinges szakemberektől. Megszámolni sem tudom, hány könyvet olvastam ki ebben a témában, de másfél év leforgása alatt a felszedett tudással Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb bérbeadó portáljává fejlesztettem fel a weboldalamat. A nevét szándékosan nem írom, mert azóta már eladtam az oldalt, és szerződés szerint a saját hasznomra nem reklámozhatom azt. Hogy miért adtam el, azt egyszer majd elárulom egy másik írásomban.

A lényeg, hogy egyből tudtam, amit a saját oldalammal megcsináltam, azt bárkiével meg tudom csinálni. Így indult el a pályafutásom ebben a gyönyörű szakmában, és így kezdtem el mások számára is ügyfeleket szerezni az interneten keresztül.

Az utóbbi néhány évben több tucat kis- és középvállalkozásnak volt szerencsénk elindítani az online pályafutását. Indulásunk óta számtalan ügyfélszerző weboldal, Facebook kampány és megannyi online marketinges okosság látott már napvilágot rajtunk keresztül. De a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy munkáink végeredményeként valamennyi megrendelőnkhöz jelentős nagyságú új ügyfélkört tudtunk irányítani, ezáltal komoly növekvő pályára állítva szinte valamennyi céget.